CardiacSense:
de slimme, medisch gevalideerde wearable voor ambulante patiëntenmonitoring

CardiacSense, de medisch gevalideerde wearable
voor thuismonitoring.

CardiacSense: het nieuwe klinisch gevalideerde patiëntbewakingssysteem met CE-markering (MDR)

CardiacSense is een medische en gevalideerde wearable met groot gebruiksgemak voor het thuismonitoren van een aantal vitale bio-parameters. 24/7 wordt een grote hoeveelheid kwalitatieve klinische data op niet-invasieve wijze verzameld over de patiënt. Die data kunnen artsen ondersteunen bij het stellen van een diagnose. Tegelijk bewijzen ze hun nut op het vlak van preventie.

Ook al oogt CardiacSense als een polshorloge, het gaat om een heel geavanceerd alles-in-één-apparaat dat continu de vitale waarden van de patiënt registreert. De slimme wearable stuurt de meetresultaten via een applicatie door naar een cloudomgeving, waar de patiënt zelf zijn gegevens kan raadplegen. Als de patiënt zijn akkoord daarvoor geeft, krijgt ook de behandelende arts toegang tot alle informatie die hij nodig heeft voor de diagnose of remote-monitoring van de patiënt.


Het hightech medical grade device is ook inzetbaar voor preventie. Bij bepaalde afwijkingen kan het toestel de behandelende arts of verpleging via een alert informeren, of zelfs data doorgeven aan het ziekenhuis of zorgcentrum waar de patiënt verblijft of in behandeling is. Alle data zijn bovendien integreerbaar in het EPD.


Hoewel CardiacSense de focus legt op het verzamelen van informatie in het kader van cardiologie, kan de wearable met diagnostische meerwaarde breder ingezet worden. Daardoor onderscheidt het apparaat zich nadrukkelijk van alle andere oplossingen die vandaag beschikbaar zijn en een volstrekt nieuwe aanpak in preventie en patiëntbegeleiding mogelijk maken.

Video afspelen

Maarten Falter van de werkgroep telehealth van professor Dendale (Jessa Ziekenhuis Hasselt), Ingrid Maes, CEO van Innovigate en Sarah Perneel, Business Unit manager Hospital bij Arseus Hospital, verantwoordelijk voor de CardiacSense watch vertellen over ambulante monitoring as is, het belang er van, van accurate data en de toekomst.

CardiacSense: accurate thuismonitoring met ongekend gebruiksgemak

Onmisbaar voor wie mee wil zijn op het gebied van eHealth, thuismonitoring, gezondheidsvoorspelling, preventie en het gebruik van AI in de gezondheidszorg: de CardiacSense.
Het hightech medical grade device  meet en waakt continu op niet-invasieve en bijzonder accurate manier een heel scala aan vitale bio-parameters.

Slimme wearable die levens helpt redden

Met behulp van sensors monitort de slimme wearable een groot aantal klinische parameters.
De verkregen data helpen de artsen een betere diagnose te stellen. Op die manier bespaart het medical grade device tijd en kosten. En levens.

Hochstadt A, Havakuk O, Chorin E, Schwartz AL, Merdler I, Laufer M, Lubman N, Ghantous E, Viskin S, Rosso R. Continuous heart rhythm monitoring using mobile photoplethysmography in ambulatory patients. J Electrocardiol. 2020 May-Jun;60:138-141. doi: 10.1016/j.jelectrocard.2020.04.017. Epub 2020 Apr 26. PMID: 32361522.

Tal van voordelen
voor artsen en patiënten

 • De uitgebreide data lenen zich voor een doorgedreven diagnose.
 • De kansen op het vlak van patiëntopvolging zijn ongezien.
 • De wearable levert een grote hoeveelheid aan accurate en reproduceerbare metingen die vergeleken worden met de golden standards.
 • Zowel continue als spot-metingen zijn mogelijk.
 • De verkregen data laten zich makkelijk integreren in het EPD.
 • Standaardisering kan over de klinische departementen heen.
 • Het apparaat heeft een CE-markering
 • CardiacSense is moduleerbaar, en dus ook uitbreidbaar.
 • Het systeem is gebaseerd op platformtechnologie. Het medical device wordt dus steeds slimmer.
 • Ongezien gebruiksgemak: de patiënt kan het alles-in-éénapparaat makkelijk zelf installeren.
 • Niet-invasieve metingen (met onder meer bloeddrukmeting zonder manchet).
 • Personaliseerbare wearable met designlook.
 • Mogelijkheid tot persoonlijke lifestylecoaching, in lijn met de wellbeing metrics-trend.
 • Beter alternatief voor de ‘slimme pleister’: geen disposables, en dus ook lagere kosten.

CardiacSense totaaloplossing biedt de mogelijkheid om patiënten niet-invasief, onafgebroken, lange termijn en van op afstand op te volgen en data te verzamelen in het kader van een diagnostische analyse en zelfs preventie.

Het ambulante systeem hanteert hierbij medisch gecertifieerde soft- en hardware met een ongekende sensitiviteit en gebruiksgemak voor patiënt en arts in deze toepassing.

De toepassingsmogelijkheden brengen niet alleen voordelen voor de patiënt maar zijn ook zo inzetbaar dat nieuwe en efficiëntere mogelijkheden zich aanmelden voor de zorgverstrekkers en hun organisaties. Het individueel systeem is te koppelen aan bestaande systemen van ziekenhuizen en andere zorgcentra. CardiacSense ontwikkelt momenteel ook hardware die dezelfde efficiëntie en gebruiksgemak aanbiedt voor ziekenhuizen en WZC.

Betere diagnose, nog preventiever handelen, centraliseren van relevante data

Wie kan de gegevens lezen?

De patiënt kan onmiddellijk zijn waarden aflezen op zijn wearable, of meer gedetailleerde informatie inkijken via de bijbehorende mobiele applicatie. De app geeft alles transparant weer via een dashbord of rapport.

De patiënt krijgt de mogelijkheid de gegevens te delen met één of meer artsen via een portaal. Op die manier kunnen die relevante klinische data inzien voor de consultatie, of hun diagnose tijdens de consultatie bijstellen.

CardiacSense laat toe data te laten aansluiten bij controlecentra zoals telezorgdiensten of een verpleegkundigenkamer binnen een bepaalde afdeling in een ziekenhuis of WZC.

CardiacSense:
accurate thuismonitoring
met ongekend gebruiksgemak

 1. Het medical grade device maakt het mogelijk om accurate klinische data te
  verzamelen op elk moment, op elke plaats.
 2. CardiacSense biedt het gebruiksgemak van een wearable.
 3. Het is mogelijk data in real time te delen met de behandelende arts of
  zorgcentrum, of alarmen in te stellen via een voorspellend model.

Zorgverstrekkers krijgen een reeks nieuwe mogelijkheden. Maar in de eerste plaats biedt het medical device de behandelende artsen de juiste gegevens die ze nodig hebben om een goede diagnose te stellen.

De juiste diagnose

Veilig gevoel

24/7 wordt gewaakt over de gezondheid van de patiënt door iemand met de juiste kennis die snel kan ingrijpen bij een vermoeden van een zorgwekkende evolutie. Dat geeft de patiënt een veilig gevoel. Bovendien gaat geen kostbare tijd verloren.

Hoe werkt CardiacSense?

CardiacSense ziet eruit als een polshorloge en wordt ook zo door de patiënt gedragen. Het slimme systeem meet 24/7 en maakt regelmatig verbinding met een geconnecteerde smartphone of hub. Die deelt dan alle data met een beveiligd platform dat via een eveneens beveiligde internetverbinding bereikbaar is.

Wat meet
CardiacSense
allemaal?

CardiacSense verzamelt non-stop¹
data, en verzamelt die informatie in een cloudomgeving die toegankelijk is voor de patiënt en voor de arts². Het systeem staat rapporteringen toe die de arts op basis van eigen oordeel kan aanpassen.

1. Zolang de CardiacSense correct rond de pols gedragen wordt

2. Indien de patiënt én de arts zich beiden akkoord verklaren

Klik op de items om deze open te klappen.

CardiacSense kan met een eenvoudige druk op de knop een ECG strook generen.

Deze informatie kan onmiddellijk geraadpleegd worden of zelfs via de cloud-connectie gedeeld worden met de behandelende arts of zorgverstrekker.

CaridacSense heeft een CE markering voor deze toepassing.

Omdat CardiacSense continu meet, is het ideaal voor detectie van atriumfibrilleren (AF).

Het horloge waarschuwt de gebruiker telkens een gebeurtenis wordt gedetecteerd. Er is tevens de mogelijkheid om in samenwerking met een arts of zorgverlener (push-)notificaties door te sturen zodat er snel gehandeld kan worden.

CardiacSense is het enige CE-gemarkeerde hulpmiddel dat de hartslag meet terwijl de drager in beweging is en daarbij uiterst nauwkeurige waarden biedt voor hartslagvariabiliteit (HRV)

Daarom is CardiacSense essentieel om de slaap en geestelijke stress te analyseren op een zeer patiëntvriendelijke manier.

CardiacSense is het eerste om de pols draagbare apparaat in zijn soort dat langdurig, in real time, continu en niet-invasief de ademhalingsfrequentie (Respiratory Rate, RR) controleert.

Controle van de RR is essentieel om niet alleen verslechtering bij chronische obstructieve longziekte (COPD), congestief hartfalen (CHF), astma en andere chronische aandoeningen, maar ook slaapapneu te detecteren.

De medische smartwatch CardiacSense controleert de zuurstofverzadiging wanneer twee vingers op de sensoren in de horlogering worden geplaatst.

hartritmestoornissen zoals bradycardie, tachycardie, premature ventriculaire contracties (PVC's), pauze en verlengde QT-tijd te registreren.

Deze informatie is cruciaal in het stellen van een diagnose. Dat deze informatie quasi non-stop en over een langere periode gemeten kan worden, maakt van dit uurwerk een ideale bron van betrouwbare clinische data voor de behandelende arts.

Bovendien kunnen arts en patiënt notificaties (alerts) aanvinken waardoor het systeem een preventief karakter krijgt.

CardiacSense meet zonder manchet de bloeddruk wanneer twee vingers op de sensoren in de ring worden geplaatst.

CardiacSense kan eenvoudig en accuraat de kerntemperatuur meten.

Door de ingebouwde temperatuursensor in de horlogering licht tegen het voorhoofd te drukken, wordt de kerntemperatuur van het lichaam gemeten, een kritische vitale functie die kan wijzen op ziekte.

CardiacSense is meer dan het toestel. Het systeem bevat ook software in de vorm van een externe app en een platform met tal van toepassingmogelijkheden en is steeds up-to-date dankzij haar cloud-based principe.*

De CardiacSense-clouddiensten stellen gebruikers in staat in real time gegevens te streamen, meetgeschiedenissen op te slaan en te delen, verslagen van analytische gezondheidsgegevens op te vragen en integratie met de applicaties van derden, controlecentra en telezorgdiensten te benutten.

* Sommige diensten vereisen een betalend abonnement

In het CardiacSense-cloudportaal kunnen gebruikers hun arts toevoegen om de gegevens te delen en te laten bekijken voor een consultatie.

Daarvoor moet een verzoek worden verzonden en door de arts worden goedgekeurd. Artsen kunnen meetdrempels en meldingen aanpassen voor hun patiënten.

De mobiele applicatie van CardiacSense toont de gebruiker een dashboard met realtimegegevens, stelt ad-hocrapporten van gebeurtenissen op, deelt die en meldt aantekeningen in real time wanneer erop wordt geklikt.

Zo kan de arts gebeurtenissen samen met de vitale functies van de gebruiker bekijken. Via het horloge stuurt de app een herinnering wanneer het tijd is om medicatie in te nemen en houdt het de therapietrouw bij.

Naast hun arts kunnen gebruikers maximaal twee personen selecteren die hun dashboard en meldingen alleen kunnen bekijken via een weergave-app.

Op het CardiacSense-portaal kunnen artsen zich gratis registreren om realtimegegevens, vitale functies en rapporten te bekijken van al hun patiënten die het CardiacSense-horloge gebruiken en hiervoor hun toestemming hebben gegeven.

Via dit portaal kan de arts drempels voor meldingen instellen, op maat van de patiënt en dankzij een bron aan gedetailleerde data verzameld via het CardiacSense polshorloge.

De 'verpleegkundigenkamer' is een webgebaseerd gecentraliseerd toezichtplatform dat geschikt is voor ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Op één scherm kan het personeel alle patiënten op de afdeling met een CardiacSense-horloge bekijken (per kamer, bed en locatie), met vermelding van hun actuele gezondheidsstatus. De verpleegkundigenkamer ontvangt automatisch alle vitale functies van de smartwatches van de patiënten, die elk op basis van de ernst van hun toestand in een bepaalde kleur worden weergegeven: Rood: drempel overschreden, geel: geen invoer van de sensor, groen: alles in orde.

Goed om te weten

 • Eenmalige aankoop van hardware met alle sensoren; de feature enhancements (via SX-updates) zijn gratis.
 • De Basic App is gratis, de Pro App is de eerste 2 maanden gratis. Daarna kan een abonnement worden afgesloten.
  Er zijn verschillende soorten abonnementen verkrijgbaar (voor particulieren, professionals en ziekenhuizen)

Het laatste nieuws rond CardiacSense

No Content Available

Wilt u meer informatie?

Een offerte? Een demo? Een gesprek met een van onze experts? Laat het ons weten!
  *verplicht

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  ©2023 CardiacSense