VEELGESTELDE VRAGEN

Metingen

Wat we meten

De smartwatch kan continu A-fib detecteren, meet de hartslag (HR) en de polsslag (PR) en kan een ecg-meting uitvoeren.
 
Later dit jaar voegen we SpO2-controle, continue monitoring van de ademhalingsfrequentie, kerntemperatuurmeting en bloeddrukcontroles, detectie van bradycardie, tachycardie, pauze en activiteitstracking toe.

Welke features uw horloge momenteel heeft, of wat de watch kan meten, hangt af van de software versie die geïnstalleerd is.

Er is momenteel één hardware versie van de watch beschikbaar: CardiacSense Watch 3 (CS3).

Binnen die watch zijn alle sensoren voorzien om alle paramters tot en met software versie CS5 te kunnen meten.

De huidige software versie is CS4. Er wordt automatisch naar een volgende software over gegaan op uw bestaande watch door middel van een software update.

Hieronder vindt u ook een overzicht van de verschillende software versies en welke features ze beschikbaar maken.

ECG-metingen

U kunt op ieder moment een ecg-meting starten vanaf de smartwatch: wanneer u dat wenst of wanneer de smartwatch en de app dat vragen indien A-fib wordt gedetecteerd.
Wanneer de PPG-sensor van de medische smartwatch een A-fib-situatie detecteert, geeft de CS Watch 3 een AF-melding weer, gevolgd door de instructie om uw vingers op de ecg-sensoren te plaatsen. De app opent het tabblad Realtimegegevens met dezelfde instructie.
Opmerking: om een ecg-meting uit te voeren hoeft u zich niet aan te melden bij de app, maar moeten de CS Watch 3 en de gekoppelde smartphone wel via bluetooth met elkaar verbonden zijn.
De ecg-meting werkt alleen als uw smartwatch om uw pols zit en u uw vingers op de ecg-sensoren plaatst.
Ecg-metingen worden opgeslagen als gebeurtenisrapporten met wachtwoordbeveiliging en kunnen worden gedeeld met medisch personeel of met wie u wilt.
Opmerking: de ecg-meting kan tot 5 minuten in beslag nemen. Ga rechtop zitten en beweeg niet terwijl u de ecg-meting uitvoert.
Een ecg-meting opnemen doet u als volgt:
 1. Plaats uw vingers op de ecg-sensoren en houd ze erop totdat het
  bericht “U mag uw vingers verwijderen” op het appscherm verschijnt.
  Nadat gedurende ongeveer 20 seconden gegevens zijn verzameld, verschijnt op de smartwatch een blauwe voortgangslijn en toont de CS3 Mobile-app de hartslag en de ecg-meting (rechtsboven staat het voortgangspercentage).
  Als u uw vingers verwijdert terwijl een ecg-meting wordt uitgevoerd, wordt de meting onderbroken. Plaats ze terug om door te gaan. Door uw vingers langer dan 20 seconden te verwijderen beëindigt u de ecg-meting zonder rapport. Wanneer een ecg-meting is voltooid, verschijnt in de app het bericht “Rapport wordt aangemaakt … U mag uw vingers verwijderen.
 2. Verwijder uw vingers van de ecg-sensoren.
  • Als er geen A-fib werd gedetecteerd, worden op de smartwatch en in de app de volgende schermen weergegeven.
  • Als er wel A-fib werd gedetecteerd, worden op de smartwatch en in de app de volgende schermen weergegeven.
 3. Verwijder uw vingers van de sensoren op de smartwatch. De gemeten gegevens worden opgeslagen op de smartphone (bij Pro-abonnees wordt het rapport ook geüpload naar de CS3 Cloud-app).
 4. Bewaar het rapportwachtwoord. U hebt het nodig om het rapportbestand te openen.
 5. Selecteer eventueel een optie om het rapport te delen.
  • Tik op Rapport delen om het rapport te delen en kies de app die u daarvoor wilt gebruiken.
   Na het delen wordt het hoofdscherm van de app weergegeven.
  • Tik op Terug naar dashboard om het rapport niet te delen. Er verschijnt een bericht met de vraag of u het tabblad wilt sluiten zonder het rapport te delen.
  Als u een rapport deelt, moet u ook het wachtwoord van het rapport naar de
  persoon zenden met wie u het rapport deelt. CardiacSense raadt aan om dat via een andere app te doen dan die waarmee u het rapport hebt verzonden.

Mislukte ecg-meting:
Als een meting eindigt voordat ze succesvol is afgerond, wordt zowel op de app als op de smartwatch een melding weergegeven met het verzoek om de meting opnieuw uit te voeren.
De gegevens worden niet opgeslagen en er wordt geen rapport aangemaakt.